lauantai 9. huhtikuuta 2011

Mustikka-vanilja muffinit

Täydellisen cup caken reseptin metsästys jatkuu. Ei pahoja nämäkään.

12 kpl muffineita tarvitset:

200 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl sokeria
3 munaa
½ dl maitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200g pakastemustikoita

Vaahdota pehmennyttä voita ja sokeria, kunnes et tunne sokeria vaahdosta sormien välissä. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää taikinaan siiviloityjä jauhoja ja maitoa vuorotellen. Kääntele taikinaa varoen, enää ei tarvita voimaa. Lisää jäiset mustikat. Nostele taikina muffinivuokiin kahden lusikan, tai pursotinpussin avulla.
Paista 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes alkaa ottamaan väriä. Voit kokeilla kypsyyden vielä hammastikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on muffini kypsä.

Vanilja-töhnän muffinien päälle tein Sunnuntai vanilja-rahkavalmisteesta ja tomusokerista. Sokerin määrää en tullut mitanneeksi, mutta veikkaisin 3-4 ruokalusikallista sokeria menneen. Maistelemalla löytää hyvän suhteen.


Toivotaan että löytäisin pikaisesti kamerani että saisin herkuista kuvia, ennenkuin ne on syöty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti