torstai 7. huhtikuuta 2011

Veeran feta-pinaattipiirakka

Sain tämän aivan mahtavan suolaisen piiraan ohjeen ystävältäni, hänen tyttärensä 1-vuotis päivillä. Kokeilin ohjetta vaihtamalla fetajuuston camemberttiin, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Hyvää tuli niinkin, mutta kyllä fetan ja pinaatin yhdistelmä oli parempi.

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
150 g margariinia
1 prk kermaviiliä

Sekoita leivinjauhe venhäjauhoihin. Nypi jauhot rasvaan. Lisää kermaviili.
Taikinasta tulee melko löysä, mutta lastaa apunakäyttäen sen saa hyvin levitettyä. Suosittelen tekemään piiraaseen muhkeat reunat, jotta mahtavan makuinen pohja pääsee oikeuksiinsa.

Täyte:
150 g sulatettua ja valutettua pinaattia
1 rkl kuivattua valkosipulia/ valkosipulijauhetta
1 prk fetaa kuutioina
2 munaa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä

Ohjeesta tulee iso piirasvuoallinen, pellilliseen kaksinkertaista ohje.
Paista piirasta alatasolla, 225 asteessa 25 minuuttia.
Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä feta on suolaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti